Spejl portrætter

Jeg var lidt overvældet efter dette års InkTober, men ville gerne have et eller andet projekt til at afslutte alt det jeg havde lært siden jeg begyndte på ink washes. Inspireret af nogle fotos fra Sktchy fik jeg en ide til en serie af spejlede portrætter i blå og orange for at se hvor lang jeg er nået.

Den orange farve var lidt problematisk. Jeg prøvede en del farver, men de var ikke mørke nok til at kunne matche tonen på Schmincke’s turquoise blue Aero Color som jeg allerede havde valgt som den blå farve. I galleriet nederst er en test med Goldens fluid acrylics (transparent Pyrrole Orange). Selv om slut resultatet ikke er dårligt, var farven et mareridt at arbejde med. Helt sikkert det forkerte produkt til ink washes.

Til sidst gav jeg op og valgte i stedet at bruge to farver til den orange, Cadmium Orange hue og Burnt Sienna, begge Aero Colors fra Schmincke. Nedenfor er mit farvekort og de forskellige skridt i test tegningen.

Jeg er virkelig tilfreds med resultatet. Det har været en fantastisk rejse – for et år siden tegnede jeg ikke ansigter og nu lykkedes det mig at lave disse 3 tegninger. Jeg har virkelig nydt at arbejde med ink washes.

En ting jeg ikke har nydt er, hvordan jeg er endt med at lave undertegningerne på det seneste. Jeg har brugt et net/grid og oceaner af tid på at finpudse undertegningen. Det føles mere som at kopiere end at tegne – og det er vel egentlig også. Jeg skal have fundet en hurtigere, løsere og mere interessant måde at gøre det på. Hvis ligheden virkelig skal side lige i skuret, f.eks. til et famile portræt, kan jeg måske se fornuften i at bruge net/grid, men ellers vil jeg hellere prøve at undgå det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *