• Om Sønderby 3d
  • Hvad kan man lave i 3d?
  • Digitale prototyper
  • Du bestemmer selv prisen
Hvad er Sønderby 3d?

Det er ikke så meget spørgsmål om hvad, men mere hvem. Sønderby 3d er et “et mands band” der kan løse de fleste opgaver indenfor 3d illustration og animation. Jeg har arbejdet kommercielt med 3d siden 2003 og har over 15 års erfaring i at arbejde tæt sammen med AD’ere og tegnestuer af alle kalibrer.

Jeg arbejder også gerne sammen med dine dine fortrukne samarbejds partnere eller reklamebureau. Kræver opgaven flere kræfter eller kompetencer, har jeg nogle gode samarbejdspartnere jeg kan trække på. Og er opgaven mere end jeg kan magte er jeg heller ikke bleg for at sige nej tak. Jeg tager ikke en opgave, hvis jeg ikke kan løse den.

Har du ideen hjælper jeg gerne med at få den visualiseret eller animeret. Både hvis du har du brug for en kreativ sparrings-partner, og hvis du nøjagtig ved hvad du skal have lavet og bare har brug for en gang 3d “håndværk”.

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om hvad der kan lade sig gøre og hvad det skal koste.

 
 
 Svend Sønderby
 3d freelancer

Hvad kan man lave i 3d?

“Alt!” er vel det korte svar! Det er kun fantasien (og måske budgettet) der sætter grænsen. Men 3d-visualiseringens største styrke er nok at kunne lave ting der ikke eksistere.

3d erstatter ikke fotografen. Eksistere det der skal vises allerede, er det oftest billigere at lade fotografen tage sig af opgaven. Men måske er virkeligheden ikke lige så perfekt som du gerne vil have den. Eller måske er det ikke praktisk muligt for fotografen at lave det, på lige netop den måde, du gerne vil have det.

Så skal der pyntes på virkelighed tager 3d over, hvor fotografen og Photoshop giver op.

Men 3d handler selvfølgelig ikke kun om fotorealistiske illustrationer Alle grafiske stilarter kan efterlignes og nye kan laves. Selv om det er lavet på en computer i 3d kan det godt komme til at ligne en blyants tegning hvis det er det der er brug for.

Men 3d stopper ikke ved illustrationer og animation; screensavers, billeder eller animation til rød/grønne 3d briller, interaktive objekter til internettet: kik dig omkring eller drej det rundet med musen og meget mere.

Har du ideen, finder jeg sikkert løsningen.

Digitale prototyper

Skal der præsenteres nye ideer eller produkter er prototyper en meget effektiv metode. Mennesker er forskellige og langt fra alle kan visualisere et tegnet udkast eller en teknisk tegning.

At lave prototypen “digitalt” kan have mange fordele;

-Typisk er det meget billigere end en fysisk model
-Det kan præsenteres for mange uden ekstra omkostninger
-Det er muligt at teste langt flere detaljer, eks. lave mange forskellige farver

At prototypen kan sendes til mange er ikke kun en god ide for at sælge ideen, men kan også bruges til at få input fra så så mange som muligt inden produktionen sættes igang. Og så er det egenligt lige gyldigt om der er tale om et stykke avanceret mekanik eller en simpel emballage.

Fra skærmen til virkeligheden
Med ny teknologi er det muligt at få ting skabt direkte fra skærmen og ind i den fysiske verden. Der er i dag mange muligheder for at printe i 3d eller få ting skåret med eks. laser, og priserne er kommet ned i et leje, hvor de fleste kan være med.

Materialerne er også blevet mange. Ud over de mange plastic typer kan der også printes i eksempelvis metal eller glas. Lasercutter kan håndtere materialer som krydsfiner, acrylplastic/plexiglas, pap og karton. Og skal der printes eller skæres i andre materialer så kan vi også finde en leverandør der kan håndtere det.

Mulighederne kan selvfølgelig også bruges til andet end prototyper. Skal du kun bruge enkelte eksemplarer eller måske en helt unik gave er 3d print måske løsningen.

Du bestemmer selv prisen

Hvad koster det at få noget lavet i 3d? Det er ikke så let at svare på: Hvad koster en bil? Det er der heller ikke noget simpel svar på. Pris og kvalitet hænger sammen. Lidt flabet kan man vel sige at du selv bestemmer prisen og men dermed også kvaliteten. Men en ting er sikkert, du får ikke Pixar-kvalitet ved at tømme kagedåsen, men mindre kan måske også gøre det.

Som med alle andre ting afhænger prisen af hvor meget der skal laves, i hvilken kvalitet og hvor hurtigt du skal bruge det.

Design eller håndværk?
Har du brug for en kreativ sparrings partner til at hjælpe med at få visualiseret dine ideer, tager jeg mig meget gerne af den opgaven. Eller måske har du allerede en klar ide om hvad du skal bruge? Skal produktet kun ses forfra er der jo ingen grund til at lave bagside. Hvis du ved i hvor høj opløsning det skal bruges i? er der jo heller ingen grund til at lave detaljer der alligevel ikke kan ses i den endelige illustration eller animation.

Har du;
- En klar ide om hvad du skal bruge
- Hvor og i hvilken opløsning det skal bruges
- Gode referencer eller CAD-tegninger af det der skal laves
- Eventuel grafik der er rentegnet

...så kan 3d sagtens passes ind i stort set alle budgetter. Planlægning er det halve arbejde...

Har du allerede CAD-tegninger kan de ofte importeres og bruges enten direkte eller som en skabelon. Så har du brug for at præsentere dine egne CAD-tegninger mere fotorealistisk eller i en anden stil end dit eget software kan lave, kan jeg også hjælpe med det.