Going old school; Linoleumstryk

Jeg trængte til at prøve noget nyt og havde lige set et par fede linoleumstryk så hvorfor ikke prøve det.

Jeg har aldrig prøvet det før. Kan huske at jeg engang i skolen fik udlevet en linoleums plade af en entusiatisk lærer, men jeg tror aldrig jeg fik lavet et eneste snit i den. Brugte en aften på et par tutorials og youtube eksempler og så ellers en tur i Aart de Vos i Aarhus efter linoleum, knive og tryksværte (af en eller mærkelig grund er der vist ingen der sælger linoleum i København?!?). Mange af de eksempler jeg har fundet online hvor der var brugt vandbaseret tryksværte har efter min mening meget dårlig dækning (læs: ligner kartoffel tryk) så jeg valgte den oliebaseret trykfarve Caligo Safe Wash.

Motivet er min søn og jeg havde oprindeligt en ide om at lave den som stencil og bruge spray maling, men tror faktisk det her var en bedre ide.

Er godt tilfreds med resultatet for et første forsøg. Lavede 20 print og kasserede de 10 af dem. Trykfarven var let at arbejde med og rengøringen, som jeg ellers havde frygtet, tog kun et par minutter; Smør det hele ind i et tykt lag sæbe, under vandhanen, tør det af og færdig! Jeg var blevet advaret om at tørretiden var lang men 3-4 dage havde jeg godt nok ikke forventet… De nåede lige at tørre den 23. om aftenen, så et par af dem røg i rammer og under juletræet.

Det var skægt. Skal helt sikkert prøves igen.

lino wip 1

lino wip 2

Oliver framed

Update: Nu sælger Tutein & Koch linoleum i København