Første eksperiment med en laser cutter

Så har jeg fået adgang til en laser cutter, og de er sjove. Hvis vi bare havde haft dem i sløjd undervisningen da jeg gik i skole.

Det første eksperiment er en lampe lavet i Cinema 4d og skåret i 3mm krydsfinner. Stykkerne er designet så de passer på pladerne med mindst muligt spildt af træ og bladene deler linjer for skære dem hurtigst muligt. Nedenfor er både det endelige resultat og en 3d test rendering.

Flere eksperimenter på vej, har allerede booket mere tid med laser cutteren i august.

Lampe1

Lampe-3d-render

2 Replies to “Første eksperiment med en laser cutter

 1. Hej.

  Jeg synes, at din lampe er utrolig elegant. Jeg har selv ønsket at komme i gang med, at lave samme type lamper på lasercutteren, men jeg synes, at det er svært lige at komme igang.

  Hvad gjorde du?

  1. Hej Ditte
   Tak! Vi er alle forskellige, men her er et tip der virker for mig.

   Køb en billig skitsebog og ha’ den med hele tiden. Hver gang du har bare 2-3 minutter tag den frem og leg med former og skitser i den. Om du kan tegne er fuldstændigt ligegyldigt, du behøver jo ikke at vise den til andre.

   Det øjeblik du har et eller andet på papir er du allerede nået meget længere. En grim skitse af en dårlig ide er meget lettere at arbejde videre med end en blank skærm og ingen ideer. Har man ikke en meget klar ide om hvad man skal lave er papir meget hurtigere end computeren.

   Lad være med at købe en fin/dyr skitsebog, den skal være super billig så der ikke er nogen dårlig samvittighed over at fylde den med kruseduller og grimme tegninger (Jeg er storforbruger af Tiger’s 21x21cm notes/skitsebog til kr. 30,- ).

   På computersiden startede jeg i mit 3d program – også for at få en ide om hvilket lys lampen gav – og eksporterede formerne til illustrator.

   Et lille tip før du går igang med det endelige design; Skær et par små test stumper hvor du tester dine samlingerne. Lav samlingerne flere gange med små variationer, så du kan teste hvad der fungere bedst. Det er lidt træls når man er igang og opdager at den seneste levering af 3mm krydsfinner faktisk er 3,1mm så alle samlinger skal laves om…

   Held og lykke med eksperimenterne :)

   Svend

Comments are closed.