Bogpresse selfie

Jeg fandt en fatastisk gammel bogpresse som er helt perfekt til linoleumstryk. Den skulle testes med det samme, så jeg skar den en selfie. Hvor er den fed at arbejde med, det går ca. 5 gange så hurtigt som at bruge en ske til at presse trykkene med – og så er det ret god fornemmelse at arbejde med et stykke værktøj der er over 100 år gammelt og stadig fungere perfekt. Når der en dag bliver tid skal sølv malingen af og den skal males sort, så er den klar til endnu 100 års aktiv tjeneste i stil.

Book press & print

Book press print

Da jeg søgte på nettet for at finde ud af hvor og hvornår bogpressen var lavet, fandt jeg en der havde været solgt på ebay i perfekt stand med original maling og til en mindre formue. Imponerende hvor meget nogen har ville betale for den som en som pyntegenstand. Min mangler en kugle og trænger til en ny gang maling, men jeg ville ikke bytte med den perfekte udgave. Min skal bruges, ikke stå til pynt. Og til kr. 200 og 1,5 times kørsel må det siges at være en noget mere fair pris.

2 Replies to “Bogpresse selfie

 1. Wow!
  Dejlig bogpresse! Jeg søger selv efter sådan en da jeg som snedker vil bruge den til at lime finer på mindre emner, men som du skriver, er de ret svære at finde til en rimelig pris.
  Hilsen Peter.

  1. Ja, en bogpresse kan bruges til rigtig mange ting. Ud over linoleumstryk er en af min favoritter at rette bøger ud som er blevet bøjet af postvæsnet.

   Prøv eventuelt et kræmmermarked eller 2. Jeg så i sommerferien er par stykker til salg til 150-200 kr. De så alle sammen ud som om de havde stået en del år i en lade e.l. men fungere fint. Finder du en skal der bare bruges knofedt, olie og måske en gang maling og du har dig en fin bogpresse.

   Svend

Comments are closed.