75 tegninger på 75 dage

Det lykkedes at lave 75 tegninger på 75 dage for at øve mig i skraveringer. Har længe gerne ville prøve en Moleskine og da jeg fandt en fin rød en på tilbud til kr. 49,- var det jo oplagt at bruge den til skraveringerne. Egentlig var planen kun at lave 30, men da de var nået var der stadig rig grund til at øve sig. Burde nok lave 500 mere, men nu skal der også tegnes lidt med bly og farver et stykke tid.

De fleste tegninger er lavet med Uni Pin fine linerer i forskellige størrelser, enkelte også med fyldepen og/eller Pentels Pocket Brush. Men faktisk er det jeg har brugt mest viskelæder… Jeg starter altid med at tegne op i blyant – og på de “stramme” tegninger er den tegnet, visket delvis ud og tegnet igen og igen, så tegningen reelt er tegnet 3-5 (og nogle gange endnu flere) gange inden den tegnes op med sort.

De fleste er tegnet efter det der var foran mig og en del efter billeder. Et par gange blev jeg så frustreret over det ikke gik så godt med at tegne især små ting, at jeg endte med at fotografere dem og tegne efter billedet (f.eks skoen).

Tror jeg skal starte på en ny Moleskine hvor der kun må tegnes direkte i blæk, så jeg kan få øvet mig i at tegne hurtigere og mere precist fra starten af. Burde kunne nå at lave 3-4 gange så mange tegninger på den samme tid hvis jeg ikke tegnede dem adskillige gang i bly først. Tror det hjælper mere at tegne flere tegninger end at finpudse den samme tegning i det uendelige. Der skal heller ikke tegnes mere efter billeder hvis det kan undgåes, men f.eks. hvaler er ret svære at tegne “live”.

Det er stadig meget langt til de tegninger jeg gerne vil kunne tegne, men heldigvis er processen jo ret sjov, så der skal bare tegnes videre.