15 på én dag – Pukkelhvaler

15in1day-hwhale-h1
Jeg har ikke fået tegnet så meget i år, og det er en rigtig dårlig strategi når jeg nu gerne vil blive bedre til at tegne.

Torsdag aften mens jeg sad og kikkede på tegninger på internettet – istedet for selv at tegne – faldt jeg over tegneren Will Terrell som var kommet ud af en tegne “pause” ved at fylde en skitsebog på 24 timer. Jeg fandt mig fluks en tom skitsebog, men måttet med det samme erkende, at det med 44 ark i bogen aldrig ville lykkes.

Men på en andet fedt site (Marc Taro Holmes) havde jeg set hvordan man laver en harmonika skitsebog af et stort ark papir. Så jeg gik i gang med at folde og skære et grå/brunt A2 ark af kardus papir, så jeg fik en skitsebog med 16 A6 sider. Én forside og 15 små tegninger, perfekt!

Temaet for den lille skitsebog blev pukkelhvaler. Jeg har en ide til en tegning hvor der bla. skal være en hval, men jeg kan ikke tegne hvaler. Så planen er at tegne en ordentlig stak hvaler efter reference, så jeg forhåbentlig senere kan tegne en efter hukommelsen sådan som jég gerne vil have den. Jeg er egentlig ikke så vild med at tegne efter foto, men da der ikke just er mange hvaler heromkring var der ikke rigtig nogen vej udenom. Heldigvis havde jeg en mappe fuld af reference billeder fra en anden aften hvor jer surfede rund på nettet i stedet for tegne…

Jeg fik lavet alle 15 tegninger i fredags! Har lært en masse og er rigtig glad for resultatet.


Jeg brugte Fine Liners til skraveringerne og til at begynde med også en Copic Multiliner Brush Pen. Spidsen på Copic pennen var ikke så fleksibel som jeg gerne villle havde det og det var svært at lave meget tynde streger. Istedet begyndte jeg at bruge min Pentel pocket brush pen. Jeg blir mere og mere begejstret for Pentel pennen, men jeg tror det kræver en del øvelse at blive god med den. Jeg havde også planlagt at lave highlights med en hvid blyant – derfor det tonede papir – men det droppede jeg for at spare tid.

Jeg kunne virkelig god lide den lille harmonika skitsebog, det er helt sikkert noget jeg vil lave igen. Super fin både til små projekter og til at have lidt flere papirvalg med i ferie tegne sættet. På Marc Taro Holmes website kan du finde en pdf med “How to make an accordion sketchbook” – er du til urban sketching eller bare tegne generelt er hans site helt sikkert et besøg værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *